Serialul prequel la filmele Dune ale lui Denis Villeneuve are titlu și dată de lansare
Serialul prequel la filmele Dune ale lui Denis Villeneuve are titlu și dată de lansare
Movie

Serialul prequel la filmele Dune ale lui Denis Villeneuve are titlu și dată de lansare

Serialul prequel la filmele Dune ale lui Denis Villeneuve are titlu și dată de lansare

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Au fost date publicității un nou titlu și o nouă dată de lansare pentru așteptatul serial plasat cu 10.000 de ani înainte de evenimentele din Dune, romanul epic SF al lui Frank Herbert. Serialul Dune: Prophecy, un prequel pentru filmele Dune ale regizorului Denis Villeneuve, se va lansa în toamna anului 2024 și va explora originile Bene Gesserit, scrie IGN. Producția, ce se dorește a fi o poveste axată pe femei, este în curs filmare în Ungaria, cu o distribuție care nu este afiliată SAG-AFTRA. Serialul se va concentra asupra a două surori care formează o sectă religioasă. Anunțul a fost făcut în aceeași zi în care Dune: Partea a doua ar fi trebuit să fie lansat, notează publicația Screenrant.

După ce a trecut printr-o serie de revizuiri creative, iată că prequelul are un nou titlu și o nouă fereastră de lansare. Inițial subintitulat The Sisterhood, serialul HBO Max este plasat cu 10.000 de ani înainte de romanul epic SF al lui Frank Herbert și de filmul din 2021 al lui Denis Villeneuve, explorând originile Bene Gesserit și concentrându-se pe două surori care vor ajunge să formeze secta religioasă mistică. Emily Watson conduce distribuția din Dune: Prophecy, alături de Olivia Williams, Jodhi May, Sarah-Sofi Boussina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Chloe Lea, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka și Chris Mason, mai scrie Screenrant.


În ciuda faptului că a fost comandat încă din 2019, serialul prequel Dune a avut parte de un ciclu de dezvoltare lung și sinuos, cu Denis Villeneuve pe post de co-scenarist și Jon Spaihts, showrunner. Acesta din urmă a plecat ulterior din proiect pentru a se concentra pe Dune: Partea a doua. Mai mult, Villeneuve însuși nu a putut să regizeze primul episod, așa cum fusese planificat inițial, din cauza lucrului la continuarea filmului Dune (2021), iar un alt co-showrunner a plecat, scenarista Alison Schapker rămânând singurul showrunner, în timp ce doi actori au fost redistribuiți. Odată cu începerea producției, s-a reușit evitarea întârzierilor prin distribuirea de actori neafiliați SAG-AFTRA.

READ TO  34 ani de la Revoluția română din 1989. Cum a început totul, la Timișoara

Semnificația noului titlu

Îndepărtarea cuvântului „Sisterhood” din titlul inițial al serialului ar putea indica faptul că prequelul urmărește să dezvolte franciza SF dincolo de Bene Gesserit, e de părere ScreenRant. Având în vedere natura amenințătoare a grupului, aceasta ar putea fi o decizie binevenită pentru fanii dedicați ai romanului lui Herbert. Pe de altă parte, pentru cei interesați să afle despre originile Bene Gesserit, Dune: Prophecy – alegând să nu se concentreze pe istoria lor – ar putea dezamăgi, comentează publicația mai sus citată. Cum ne mai desparte un an de data lansării serialului, se poate spera ca informațiile viitoare ce vor fi date publicității să ofere o mai bună înțelegere a viziunii serialului și a conexiunilor cu filmele lui Villeneuve.

SOURCE : www.cinemagia.ro

Spread the love

Leave a Reply